Επιθέσεις στην κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Λιβαδειά ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Την επόμενη μέρα, μια νέα κυβέρνηση -και όπως όλα δείχνουν, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη- θα συνεχίσει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «ήδη από χτες έγινε ακόμα πιο φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει το πράσινο φως και από όλα τα μεγάλα συμφέροντα».

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μνημόνια και στις θέσεις των κομμάτων τονίζοντας πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν στον τρόπο, στο πώς δηλαδή θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η αντιπαράθεσή τους για το ποιος θα διαπραγματευτεί και με ποια συνταγή, απευθύνεται πρώτα απ' όλα στο μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου αυτό να επιλέξει διαπραγματευτή για τα συμφέροντά του και ο λαός να περιμένει να διαλέξει ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, ανέφερε, θα συνοδευτεί με νέα μέτρα τα οποία θα γίνουν μόνιμα, αφού, όπως είπε, «οι όροι είναι αντιλαϊκοί».

Σχολιάζοντας τις θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος τόνισε ότι «η ΝΔ με γιατροσόφι την επιμήκυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ το κούρεμα, λένε στο λαό, ότι θα συνεχίζεις να ματώνεις για το χρέος εσύ και τα παιδιά σου. Κι αυτή είναι η αλήθεια».
Απηύθυνε σειρά από ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα πλαίσια του μνημονίου για να καταλήξει πως «ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών του λαού. Η ΝΔ με τον κίνδυνο ότι «θα απειληθεί η πορεία της χώρας» δηλαδή η κερδοφορία των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ με το «παραλάβαμε καμένη γη» παραπέμπουν το δίκαιο αίτημα του λαού, να πάρει πίσω όλα όσα έχασε, στη Δευτέρα Παρουσία» όπως χαρακτηριστικά τόνισε για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο της ομιλίας του ότι «ο κατά τα άλλα αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ πότε θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους;».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους μισθούς και τις συντάξεις που κόπηκαν, για να καταλήξει λέγοντας «θα σφίξει κι άλλο η θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού».

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να εκβιάζει το λαό πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Εκβιάζει για τα ψίχουλα… Αλήθεια, τα ψίχουλα είναι «η ελπίδα που έρχεται»; είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η «πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ» όπως είπε, χαρακτηρίζοντας σαν «υποκριτικό» το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ «για ανοχή σε μια κυβέρνησή του. Γιατί αυτό το κάλεσμα απευθύνεται βασικά στο λαό, σε όλους εκείνους που βλέπουν τις υποχωρήσεις και τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν ότι το υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε για να δυναμώσει το κίνημα, αλλά καλλιέργησε τη λογική της αναμονής, του καναπέ».