Να μην επιτρέψουν να αναδειχθεί τρίτη δύναμη μια εγκληματική οργάνωση, ζήτησε από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατά τη διάρκεια δημόσιο διαλόγου με πολίτες το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «το Ποτάμι είναι μια τίμια και καθαρή πρόταση» τονίζοντας ότι «θα πρέπει η χώρα να έχει ως τρίτη επιλογή μια ευρωπαϊκή και δημοκρατική δύναμη». 

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ένα κόμμα που βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της Δημοκρατίας να ξεπεράσει το Ποτάμι» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «θα είναι ένα πολύ κακό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, αλλά και την Ευρώπη, εάν ανακηρυχτεί τρίτη δύναμη μια οργάνωση που κατηγορείται για πολλές, μικρές και μεγάλες, εγκληματικές ενέργειες». 

Σε ερώτηση πολιτών για το αν θα είναι στην τέταρτη θέση το κόμμα του ο κ. Θεοδωράκης είπε: 

«Εμείς πιστεύουμε στο σήμερα και δεν θέλουμε την τέταρτη θέση, όχι επειδή είμαστε ψωνισμένοι, αλλά επειδή δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε το ρόλο που θέλει αυτή τη στιγμή η κοινωνία. Οι δημοσκοπήσεις το λένε καθαρά, το 55% του κόσμου θέλει αυτή τη στιγμή το Ποτάμι συμμέτοχο στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, ως τρίτη δύναμη της χώρας και εμείς δεν θέλουμε να αναβάλουμε αυτή τη στιγμή».