current views are: 1

24 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση10:59

Βενιζέλος: Εγγυόμαστε την εθνική σταθερότητα-όχι την κυβερνητική

«Στις 25 Ιανουαρίου εμείς θα έχουμε παραδώσει τη χώρα ακέραιη», δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δημοσίευση 10:59’
αρθρο-newpost

«Στις 25 Ιανουαρίου εμείς θα έχουμε παραδώσει τη χώρα ακέραιη», δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Στις 25 Ιανουαρίου εμείς θα έχουμε παραδώσει τη χώρα ακέραιη, με την οικονομία σε ανάκαμψη, τις τράπεζες υγιείς, την διαπραγμάτευση σχεδόν ολοκληρωμένη, με νόμισμά της το ευρώ», δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτει: «Ελπίζουμε ότι οι Έλληνες που έκαναν τόσες θυσίες για να σταθεί η χώρα όρθια δεν θα λυγίσουν τώρα, στο παρά πέντε. Άσχετα με το ποιο από τα δύο κόμματα του μικρομεσαίου διπολισμού έρθει πρώτο, οι Έλληνες πρέπει να σκεφτούν ότι το τρίτο κόμμα είναι η εγγύηση».

Και ξεκαθαρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος:«Εμείς διεκδικούμε αυτή την τρίτη θέση για να έχουμε την τρίτη εντολή, ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε πιο αποφασιστικά το ρόλο του εγγυητή της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας, όχι στενά  της κυβερνητικής σταθερότητας».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτιέται:

Μια τεχνητή οριακή  αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ με βάση το υπάρχον εκλογικό σύστημα που χαρίζει 50 έδρες σε ένα μεσαίου μεγέθους κόμμα κατά πόσο θα βρισκόταν σε αρμονία με την ίδια την κοινωνία που θέλει ευρύτερες συνεργασίες; Βέβαια, ο κ. Τσίπρας λέει το εξής ενδιαφέρον : “Εάν έχουμε αυτοδυναμία, θα εφαρμόσουμε πλήρως το πρόγραμμά μας, εάν δεν έχουμε θα δυσκολευτούμε να το εφαρμόσουμε, άρα δεν ισχύουν οι υποσχέσεις”. Και λέω πολύ συχνά: Αυτό τι είναι τώρα; Απειλή ότι θα έχουν αυτοδυναμία και θα το εφαρμόσουν; Διαβεβαίωση ότι δε θα έχουν και δε θα το εφαρμόσουν; Παράκληση να μην έχουν ή παράκληση να έχουν; Διότι, εδώ ένα μέρος του ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ  ψηφίζει για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, αλλά ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του  ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ με τη βεβαιότητα ότι δεν θα εφαρμοστεί.
 


σχετικα αρθρα