current views are: 1

24 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση11:50

Αγώνας μέχρι τέλους για να μην χαθεί καμία ψήφος από το ΠΑΣΟΚ

Μάχη μέχρι τέλους για να καταλήξει στο ΠΑΣΟΚ η ψήφος των αναποφάσιστων πολιτών  δίνει το ΠΑΣΟΚ κάτι που δεν έκρυψε άλλωστε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία διακαναλική συνέντευξη που έδωσε στη Θράκη. 

Δημοσίευση 11:50’
αρθρο-newpost

Μάχη μέχρι τέλους για να καταλήξει στο ΠΑΣΟΚ η ψήφος των αναποφάσιστων πολιτών  δίνει το ΠΑΣΟΚ κάτι που δεν έκρυψε άλλωστε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία διακαναλική συνέντευξη που έδωσε στη Θράκη. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Μάχη μέχρι τέλους για να καταλήξει στο ΠΑΣΟΚ η ψήφος των αναποφάσιστων πολιτών δίνει το ΠΑΣΟΚ κάτι που δεν έκρυψε άλλωστε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία διακαναλική συνέντευξη που έδωσε στη Θράκη. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε για μία ακόμη φορά διεξοδικά ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη είναι κρίσιμη και χρήσιμη για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά αυτήν καθεαυτήν την παράταξη αφού η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ θα το στείλει ενισχυμένο στη Βουλή και θα υπάρχει κοινοβουλευτικό αντίκρυσμα «για το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου». Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τις εξελίξεις στην χώρα αφού ένα ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ θα έχει πιο αυξημένο πολιτικό ρόλο και την δυνατότητα να παρεμβαίνει στις εξελίξεις. Ακόμη και να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε από το πιλοτήριο, είτε από τον πύργο ελέγχου. 

Βεβαίως στην Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν ότι η μάχη της κάλπης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού το Ποτάμι εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις- έστω και με οριακή διαφορά- και επιπλέον φαίνεται πως έχει με το μέρος του την τάση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων του εκλογικού σώματος. 

Πάντως στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι το 10% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων θα διαχυθεί μέσα στην κάλπη στο πρώτο κόμμα και στα κόμματα που διεκδικούν την τρίτη θέση , -πλην της Χρυσής Αυγής– καθώς θεωρητικά όσοι πρόκειται να ενισχύσουν την Νέα Δημοκρατία με την ψήφο τους είναι αποφασισμένοι και έχουν καταλήξει ως προς την επιλογή τους. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει καταστήσει σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να καθίσει με άνεση στα έδρανα της αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρίσκεται στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. 

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνουν ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με μνημονιακές δυνάμεις δηλαδή με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάτι που σχολίασε δηκτικά και ο κ. Βενιζέλος: «Λέει ο κ. Τσίπρας, επειδή προφανώς του άρεσε ή τον ενόχλησε το σποτ με το αεροπλάνο ότι εμείς δεν θα πάρουμε στο πιλοτήριο για το Βερολίνο αυτούς οι οποίοι είχαν υποχωρήσει στην κ. Μέρκελ. Αναρωτιέμαι εάν θα πάει one way ή aller retour. Διότι εάν πάει μόνο χωρίς να έχει εισιτήριο επιστροφής, αυτό μπορεί να το πει. Θέλω να τον δω στο ταξίδι της επιστροφής από το Βερολίνο. Δηλαδή μήπως χρειαστεί να πάμε να τον φέρουμε με δικό μας μέσο». 

Ενόχληση βγάζει το ΠΑΣΟΚ και για το γεγονός πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανότητα εισόδου στη Βουλή του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου. Η Χαριλάου Τρικούπη αναρωτιέται πώς από εκεί που το Κίνημα ήταν στο 2,5% ξαφνικά άγγιξε το 3% και την ελπίδα για το Κοινοβούλιο.


σχετικα αρθρα