Το Αλέξη Τσίπρα με υψωμένη τη γροθιά έχει στο πρωτοσέλιδό της η Liberation, η οποία αφιερώνει το πρώτο της θέμα στις κρίσιμες αυριανές εκλογές στην Ελλάδα. 

Με τίτλο: «Ελλάδα. Η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ» δίνει το στίγμα της νίκης που εκτιμά ότι θα πετύχει η Αριστερά και σημειώνει τις αλλαγές που θα επιφέρει σε ολοκληρη την Ευρώπη. 

Στο ρεπορτάζ της η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκάσει πολλούς αξιωματούχους στην ΕΕ να σκεφτούν, ωστόσο επισημαίνει ότι σε περίπτωση εκλογής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα υπάρξει κάποια επανάσταση

«Η σκληρή αντιμετώπιση της Ελλάδας από την τρόικα, που οδήγησε σε μια χωρίς προηγούμενο απώλεια αγοραστικής δύναμης και μαζική ανεργία, δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς λαϊκή αντίδραση» επισημαίνει η Liberation και σημειώνει τη μεταστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για την ανάληψη της διακυβέρνησης.

«Όσο πλησιάζει στην εξουσία, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ρίχνει όλο και περισσότερο νερό στο κρασί του. Αυτό που ενδεχομένως θα γίνει, είναι μια συνετή επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, καθώς και μια προσεκτική ενίσχυση της κατανάλωσης, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη».