Πυρά κατά του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή το επίμαχο θέμα των υποβρυχίων και την αποχώρηση του κ. Καρατζαφέρη χθες από την Ολομέλεια της Βουλής. Μιλώντας στον Realfm, ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «νονούς, λαμόγια και περιθωριακές δυνάμεις που έχουν δυσανάλογη ως προς τη δύναμή τους, παρέμβαση στο δημόσιο λόγο» και πρόσθεσε: «Πρέπει να απαντήσουμε με τους δικούς του όρους για να ανατάξουμε ηθικά το πολιτικό σύστημα. Να υπάρξει κάθαρση σε ό,τι σάπιο υπάρχει.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας επανάλαβε ότι δεν παρέλαβε τα υπουργεία επί παντοδυναμίας Μέρκελ, η οποία, όπως υποστήριξε σε ανώτατο επίπεδο πίεζε για την αντικατάστασή του, δεν πλήρωσε κανένα αντισταθμιστικό, ενώ τα μόνα χρήματα που πληρώθηκαν ήταν για τα παράλληλα προγράμματα που έτρεχαν και για τα οποία δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

«Θέλω να εξεταστώ δημοσίως. Ο κ. Καρατζαφέρης ψήφισε την παραλαβή και με ερωτήσεις από το 2008 έδειξε ότι γνώριζε τη γερμανική άποψη εκ των προτέρων. Και τον Αύγουστο του 2009 που λέει ότι χάλασε την παραλαβή των πυρομαχικών των Leopard, εμείς λέγαμε να γίνει η ανάθεση στην ΕΑΣ και ο κ. Καρατζαφέρης στους Αμερικάνους» κατήγγειλε ο κ. Μεϊμαράκης, καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. να ζητήσουν την άρση της ασυλίας τους και να πάνε στην τακτική δικαιοσύνη για να αποδειχθούν τα λεγόμενά τους.

Ζήτησε, μάλιστα, να γίνει Εξεταστική για όλους και να διερευνηθεί ο ρόλος του Γ. Καρατζαφέρη και τόνισε: «Και ο ρόλος του Καρατζαφέρη πρέπει να ελεγχθεί. Γιατί ψήφισε τη παραλαβή και την πώληση των ναυπηγείων; Ποιος είναι ο ρόλος του; Δεν λεω ότι εκτελεί συμβόλαιο. Ερωτήματα βάζω».

«Αν είναι να πέσουν κορμιά, εγώ είμαι έτοιμος να πέσω. Δεν γίνεται να λέει ότι θέλει την παραπομπή μου και μετά να χαζογελάμε. Τελείωσαν αυτά» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Καρατζαφέρη πως, όπως ψήφισε το μνημόνιο, έτσι ψήφισε και για την παραλαβή των υποβρυχίων αλλά και για την πληρωμή των 300 εκ. ευρώ του 2010, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση.

«Επιχειρεί να ψαρέψει σε θολά νερά με ανήθικο τρόπο και χωρίς επιχειρήματα» κατέληξε ο πρώην υπουργός και τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα εξεταστικής επιτροπής μέσω της αρμόδιας επιτροπής της βουλής ακόμη και με απόφαση του προέδρου του κοινοβουλίου.

πηγή: real.gr