Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία περιμένοντας το αποτέλεσμα της κάλπης που αναμένεται πολλαπλό. 
 
Πέρα από την πρώτη θέση, οι φετινές εθνικές εκλογές κρύβουν παράλληλα τρία θρίλερ. Το ένα είναι αυτό της αυτοδυναμίας. Το δεύτερο είναι το ποιο θα είναι τελικά το τρίτο κόμμα και το τρίτο το πόσα κόμματα θα καταφέρουν οριακά να μπουν στη Βουλή και που και αυτά θα καθορίσουν και την αυτοδυναμία. 
 
Η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος εξαρτάται από το άθροισμα του ποσοστού των κομμάτων που δεν θα λάβουν το 3% και θα μείνουν εκτός Βουλής. 
 
Έτσι όσο το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που βρίσκονται κάτω από το 3% αυξάνεται, τόσο μειώνεται το ποσοστό που απαιτείται να λάβει το πρώτο κόμμα, ώστε να αποκτήσει αυτοδυναμία. 

Η βραδιά θα έχει ενδιαφέρον και για το ποιο κόμμα θα καταφέρει να πάρει την τρίτη θέση που αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα για την επόμενη μέρα, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. 

Για τη θέση αυτή κονταροχτυπιούνται σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τρεις: Η Χρυσή Αυγή, Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ
 
Τέλος για το πολυπόθητο 3% που δίνει εισιτήριο για το κοινοβούλιο παλεύουν κυρίως Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. Η δική τους είσοδος ή μή στη Βουλή ενδέχεται μάλιστα να κρίνει και την αυτοδυναμία εάν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ 35% και 38%. 
 
Οι τρεις αυτές παράμετροι μπορεί να μετατρέψουν τη σημερινή εκλογική βραδιά σε θρίλερ για γερά νεύρα...