«Η αποτρόπαια δολοφονία του Ιάπωνα πολίτη Αρούνα Γιουκάουα από τους εκτελεστές του «Ισλαμικού Χαλιφάτου» αποτελεί μία ακόμα άνανδρη και παράλογη πράξη βαρβαρότητας, ένα ακόμα ειδεχθές έγκλημα της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης, αποκλειστικοί στόχοι της οποίας είναι αθώοι πολίτες και άμαχοι», τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει:

Απευθύνουμε έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του Ιάπωνα δημοσιογράφου που κρατείται επίσης όμηρος από τους τζιχαντιστές.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θύματος, στην Κυβέρνηση και στους πολίτες της Ιαπωνίας και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους δοκιμαζόμενους από το πρωτόγονο καθεστώς του «Ισλαμικού Κράτους» πληθυσμούς και κοινότητες της περιοχής.

«Το νέο αυτό στυγερό έγκλημα των τζιχαντιστών εξτρεμιστών του «Ισλαμικού Χαλιφάτου» ενισχύει την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να φέρει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης και να εξαλείψει την απειλή που συνιστά η οργάνωση αυτή για την ειρήνη και την ευημερία των λαών της περιοχής», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.