Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν νωρίς το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο εκλογικό κέντρο της Πύλου, όπου ψήφισε και συνομίλησε με μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Σαμαράς τόνισε:

Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά με δύναμη, ασφάλεια και σιγουριά ή αν θα πάμε σε περιπέτειες. Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένας πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων, οι οποίοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας. Θα νικήσουμε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις 11 έφτασε στο εκλογικό κέντρο στην Κυψέλη, προκειμένου να ψηφίσει. Έξω από αυτό, αλλά και μέσα, πλήθος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ ανέμενε τον Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη σε όλα τα ΜME, στους δημοσιογράφους διότι είναι πρωτοφανές το ενδιαφέρον και αντιλαμβάνομαι ότι όλοι θέλετε να έχετε μια δήλωση, να καταγράψετε μια στιγμή που όλοι πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ιστορική. Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα αυτό το βήμα που έχει απομείνει, το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου, την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στον τόπο μας. Τώρα η ευθύνη ανήκει σε όλους και όλες, όσοι θα προσέλθουν στην κάλπη. Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα έρθει επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά, για περεταίρω μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, για αυξήσεις στους φόρους, για απελευθέρωση πλειστηριασμών, για συνέχεια δηλαδή μιας αποτυχημένης και καταστροφικής πολιτικής λιτότητας δίχως τέλος ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη, όλα όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό, μια ζωή με αξιοπρέπεια, με κοινωνική συνοχή. Αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση να επανενταχθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι αισιόδοξος. Σήμερα θα είναι μια ιστορική μέρα. Ο λαός μας θα ολοκληρώσει αυτό το βήμα και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τσίπρας ανέβηκε σε καρέκλα, προκειμένου να κάνει τις δηλώσεις, ενώ μίλησε και στα αγγλικά για τους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί. 

Δείτε εδώ ζωντανά τις εξελίξεις των εκλογών