current views are: 3

25 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση14:11

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Η E.E. να μην προκαλεί τους Έλληνες

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη εξέφρασε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Δημοσίευση 14:11’
αρθρο-newpost

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη εξέφρασε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη εξέφρασε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Oesterreich, «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να προκαλεί τους Έλληνες». ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από τρεις εβδομάδες, είχε απευθύνει «προειδοποιήσεις» προς τη Γερμανία για «αυτοσυγκράτηση στη συζήτηση ως προς την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ αναφέρεται σε μια πιθανή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το ερώτημα είναι με ποιόν θα σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ εκτιμά ότι μάλλον η συνεργασία θα είναι με μετριοπαθείς δυνάμεις.

Σημειώνει, επίσης, ότι όταν σχηματιστεί η νέα ελληνική κυβέρνηση, θα ήταν καλό αυτή να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ε.Ε. «Θα πρέπει να βρούμε έναν κοινό δρόμο με την Ελλάδα», τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.


σχετικα αρθρα