current views are: 1

25 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση19:48

Πώς σχολιάζουν γερμανοί πολιτικοί τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

«Βροχή» πέφτουν τα σχόλια των πολιτικών στη Γερμανία για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση 19:48’
αρθρο-newpost

«Βροχή» πέφτουν τα σχόλια των πολιτικών στη Γερμανία για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

«Βροχή» πέφτουν τα σχόλια των πολιτικών στη Γερμανία για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Τα συγχαρητήριά του στον κ. Τσίπρα απηύθυνε, μέσω Twitter, ο αριστερός πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελο. «Σ’ ευχαριστώ πολύ, Μπόντο. Αυτή δεν είναι μια νίκη μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια νέα αρχή για τους λαούς της Ευρώπης» απάντησε ο κ. Τσίπρας, με τον ίδιο τρόπο.

Υπέρ ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αλλά με παράλληλη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο πρόεδρος της «Εναλλακτικής της Γερμανίας» (AfD) Μπερντ Λούκε. Μόνο με μια έξοδο από την Ευρωζώνη θα μπορούσαν να τερματιστούν οι οικονομικές δυσχέρειες και η μαζική ανεργία, επισήμανε ο κ. Λούκε και πρόσθεσε: «Τώρα δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει το ευρώ, αλλά απαιτεί διαγραφή χρέους και περαιτέρω πιστώσεις. Αυτά δεν πάνε μαζί» σημείωσε.

Η Ελλάδα πρέπει, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίσει την πορεία μεταρρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, δήλωσε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ανγκέλικα Νίμπλερ και τόνισε ότι ένα νέο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα είναι «μη ρεαλιστικό», καθώς δεν θα λύσει τα προβλήματα. «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να εξυγιάνει τον προϋπολογισμό της».

«Κοινωνικά δίκαιες αλλαγές στα προγράμματα διάσωσης» ζήτησε ο επικεφαλής της ΚΟ των Πρασίνων Άντον Χοφράιτερ, με δήλωσή του στη «Rheinische Post». «Μαζί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει η ΕΕ, πρέπει η γερμανική κυβέρνηση, να αναζητήσουν δρόμο ώστε να δώσουν στους ανθρώπους στην Ελλάδα και πάλι προοπτική. Υποστηρίζουμε κοινωνικά δίκαιες αλλαγές στα προγράμματα και ένα κούρεμα χρέους υπό όρους, με αντάλλαγμα κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Χοφράιτερ.

Αξιοπιστία από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις διεθνείς υποχρεώσεις της, ζητεί ο επικεφαλής της ΚΟ των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, με δηλώσεις του στη «Stuttgarter Zeitung».
Οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν όλες τις χώρες, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Κάουντερ και πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη πρέπει να ισχύουν για όλους οι ίδιοι όροι. «Αυτό που απαιτείται από τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς, πρέπει να γίνεται και από την Ελλάδα» τόνισε.

Ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για τα δημοσιονομικά Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, με δήλωσή του στη «Handelsblatt» χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο μακροπρόθεσμα. «Ένα κούρεμα του δημόσιου τομέα στην Ευρώπη με ελέγξιμους όρους, το οποίο θα επιτευχθεί βήμα βήμα, θα ήταν μια διέξοδος» δηλώνει ο κ. Κίντλερ.

Δείτε εδώ ζωντανά τις εξελίξεις των εκλογών


σχετικα αρθρα