Την άποψή της για την πολιτική κατάσταση στη χώρα που χρειαζόταν αλλαγή εξέφρασε σε συνέντευξή της στον Alpha η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

«Η εμφάνιση κάθετι καινούργιου στην πολιτική ζωή είναι θετικό. Είμαι απέναντι σε κάθε αντίληψη που επιδιώκει την ακινησία και την μη δράση. Έλεγα τόσο καιρό να υπάρξει κάτι καινούργιο» ανέφερε σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι ο κόσμος έκανε τις επιλογές του. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί με αυτοδυναμία έχει μεγαλύτερη ευθύνη για όσους τον ψήφισαν και για όσους δεν τον ψήφισαν. Αν συνεχίσουν να σηκώνουν τα βάρη πάλι οι πολλοί και να προστατεύονται οι λίγοι, αυτό είναι που θα δείξει αν υπάρχει αλλαγή».

Η κυρία Αγγελοπούλου εξήγησε ότι επειδή όλοι γνωρίζουμε τι έχει περάσει ο κόσμος, πρέπει να σταματήσουν να προστατεύονται οι λίγοι.

Σχολιάζοντας τα υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η απόφαση του κόσμου δεν ήταν έκπληξη. «Για μένα η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ε.Ε. και ευρώ» υπογράμμισε, ενώ στο ερώτημα τι ψήφισε απάντησε ότι σκέφτηκε το καλό των πολλών και όχι των λίγων. Να φύγουμε από τα ίδια και να αλλάξουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή στιγμή. Οι ιαχές ακούγονται μέχρι εδώ πάνω. Χρειάζεται ομως εθνική συνεννόηση για να πάει η χώρα πιο ισχυρή σε διαπραγμάτευση, σημείωσε.

Σχετικό με το αν θα μπορούσε να είναι υποψήφια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυρία Αγγελοπούλου ξεκαθάρισε ότι όποτε της έχει ζητηθεί να κάνει πράγματα για τη χώρα, το έχει κάνει, όπως και όταν δεν της έχει ζητηθεί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν στο αν τα παιδιά της θα ασχοληθούν με την πολιτική ανέφερε ότι «Δυστυχώς ο γιος μου δεν μπόρεσε να ψηφίσει αφού σπουδάζει στο εξωτερικό, όπως και πολλά παιδιά που ξενιτεύονται για ένα καλύτερο μέλλον. Η ευχή μου είναι όποιος θέλει να πετύχει το εφικτό να ασχοληθεί με την πολιτική».