current views are: 1

25 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση20:45

Αντώνης Σαμαράς: Εγγυώμαι τον ρόλο της Νέας Δημοκρατίας (Βίντεο)

Από το Ζάππειο έκανε τις δηλώσεις του ο απερχόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

 

Δημοσίευση 20:45’
αρθρο-newpost

Από το Ζάππειο έκανε τις δηλώσεις του ο απερχόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

 

Από το Ζάππειο έκανε τις δηλώσεις του ο απερχόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε από καρδιάς όσους στάθηκαν δίπλα στη ΝΔ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ενώ τόνισε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του. Σχετικά με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι σέβεται την απόφαση του ελληνικού λαού, ενώ σε ότι αφορά στη Νέα Δημοκρατία είπε πως «άντεξε και είναι όρθια». Μάλιστα ο ίδιος εγγυήθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις επόμενες εξελίξεις.

«Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή του. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. παρέλαβα μια χώρα στο χείλος της καταστροφής και μου ζητήθηκε να κρατήσω αναμμένα κάρβουνα και το έκανα» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι περισσότεροι δεν έδιναν καμιά προοπτική όμως αντέξαμε. Αποτρέψαμε τα χειρότερα, βγάλαμε τη χώρα από τα ελλείμματα και την ύφεση. Αποκαταστήσαμε την αξιοποιστία και το κύρος της πατρίδας. Βάλαμε τα θεμέλια για ανάπτυξη και οριστική έξοδο από την κρίση. Δημιουργήσαμε παράδοση συνεναίσεων και διακοματικών κυβερνήσεων άγνωστων στην Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς υποχρεώθηκε και πήρε μέτρα επώδυνα και παραδέχτηκε ότι έγιναν σφάλματα και αδικίες αλλά η κυβέρνηση απέτρεψε τα πολύ χειρότερα. 

«Παραδίδω σήμερα μια χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη. Μια χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση.

Πάνω από όλα παραδίδω μια χώρα μέλος της ΕΕ και του ευρώ. Για το καλό του τόπου εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση να διατηρήσει αυτα τα κεκτημένα. Κυρίως έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί είπα την αλήθεια στο λαό μέρι τέλους. Εύχομαι ειλικρινά να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου, γιατί για την Ελλάδα μιλάμε, αλλά όφειλα να προειδοποιήσω. Το αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστο αλλά δείχνει ότι η ΝΔ άντεξε και είναι όρθια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «παρά τα δύσκολα αλλά αναπόφευκτα μέτρα που πήραμε, η ΝΔ έχασε μόνο δύο μονάδες σε σχέση με το 2012 και παραμένει έτοιμη να παίξει ρόλο καθοριστικό από εδώ και μπρος, ως η εγγύηση της ευρωπαϊκής πορείας, της σταθερότητας, της ασφάλειας και των μεταρρυθμίσεων. Ο ρόλος της ΝΔ στις επόμενες εξελίξεις είναι κρίσιμος.
Εγγυώμαι ότι θα τον διαδραματίσει στο ακέραιο».

 

Δείτε εδώ ζωντανά τις εξελίξεις των εκλογών


σχετικα αρθρα