Συγχαρητήρια έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική του επικράτηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που ανακοίνωσε πως θα γίνει συνέδριο στο οποίο θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «εύχομαι στον κ. Τσίπρα να πετύχει για το καλό της χώρας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αναλογίζεται τις τεράστιες ευθύνες» και προσέθεσε:

«Στην εποχή μας δεν αρκεί η οριακή τεχνική πλειοψηφία εδρών και όχι ψήφων. Απαιτείται πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Το 2012 με βάση την προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώσαμε το 47% των ψήφων. Προσκρούσαμε, όμως, στην έλλειψη συναίνεσης».

«Το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Βενιζέλος συγκέντρωσε «ένα ποσοστό μικρό και ανεπαρκές. Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί καθόλου, αυτή όμως είναι η επιλογή του λαού και έχουμε την υποχρέωση να τη δεχτούμε».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρότατη στον Γιώργο Παπανδρέου:

«Αντέξαμε στην διάσπαση της παράταξης για ένα καπρίτσιο. δεν πετύχαμε εξαιτίας αυτού του λόγου το στόχο μας να βρεθούμε στην τρίτη θέση, στόχο εφικτό αν δεν είχε προκύψει αυτό το τελευταίο χτύπημα. Για το γεγονός ότι την τρίτη θέση κατέλαβε η Χρυσή Αυγή υπάρχει ευθύνη με ονοματεπώνυμο που βαραίνει τον Γιώργο Παπανδρέου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για το εκλογικό αποτέλεσμα και προανήγγειλε τη διενέργεια συνεδρίου χωρίς καθυστέρηση όπως είπε.

«Συνέδριο ριζικής ανανέωσης, με όλα τα θέματα ανοιχτά και φυσικά της ηγεσίας. Αλλά συνέδριο ΠΑΣΟΚ, όχι άλλων μορφωμάτων ή παραγόντων που το χτύπησαν αλύπητα, το εγκατέλειψαν και παραμένουν αμετανόητοι» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε εδώ ζωντανά τις εξελίξεις των εκλογών