Συγχαρητήρια στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη εκλογική νίκη της παράταξής του στις χθεσινές εκλογές έδωσε η κυπριακή κυβέρνηση και τόνισε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση που αναμένεται να σχηματισθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τηλεφωνήσει πολύ σύντομα, εντός της ημέρας, στον κ. Τσίπρα για να τον συγχαρεί και προσωπικά.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Κύπρο, αφού ο ίδιος δήλωσε ότι η πρώτη επίσκεψή του εκτός Ελλάδος θα είναι στη μεγαλόνησο. Ο εκπρόσωπος ευχήθηκε, ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, αν και παρατήρησε ότι «όλοι γνωρίζουμε τι είναι η τρόικα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Κύπρος δεν ανησυχεί και κανένας δεν έχει δικαίωμα να ανησυχεί από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, γιατί πρόκειται για μια καθαρή επιλογή του ελληνικού λαού. Τόνισε ότι η Κύπρος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος, αν και βρίσκονται και οι δύο σε μνημόνιο, η κάθε μια έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τις εκλογές