Ακόμη μια υπόθεση «Μαγγίνα» με ανασφάλιστους εργαζόμενους ή μια ενδοοικογενειακή κόντρα; Τη λύση θα τη δώσει η Δικαιοσύνη, καθώς θα αποφασίσει για τη δικαίωση ή όχι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τσιάρα εναντίον  του οποίου κατατέθηκε αγωγή από τον πρώτο ξάδερφό του για ανασφάλιστη και αμισθί εργασία. Ο ίδιος ο κ. Τσιάρας ωστόσο αποδίδει την υπόθεση σε οικογενειακή αντιδικία.
Ο κ. Παναγιώτης Συρόπουλος, συγγενής του πρώην τομεάρχη Υγείας επί υπουργίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, κ. Κώστα Τσιάρα, κατέθεσε αγωγή εναντίον του ζητώντας να του πληρώσει τους μισθούς και τα ασφάλιστρα για όσο διάστημα εργαζόταν στο πολιτικό του γραφείο προσφέροντας υπηρεσίες υπαλλήλου.

Ο κ. Συρόπουλος αξιώνει με την αγωγή του αποζημίωση ύψους  36.320 ευρώ για τις ώρες και τις ημέρες που εργάστηκε στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τσιάρα.

Όπως υποστηρίζει «με νόμιμη άτυπη (προφορική) σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου που καταρτίστηκε στην Καρδίτσα τον Ιανουάριο του 2004, μεταξύ εμού και του εναγόμενου, προσλήφθηκα προκειμένου να εργαστώ ως υπάλληλος γραφείου στο πολιτικό γραφείο που διατηρεί ο εναγόμενος στην Καρδίτσα.

Από το Μάρτιο του 2002 πριν εκλεγεί ακόμα βουλευτής ο αντίδικος ο οποίος είναι συγγενής μου (1ος ξάδερφος) μου ανέθεσε τη σύνταξη τηλεφωνικού καταλόγου με όλα τα ονόματα των κατοίκων του νομού Καρδίτσας, το έργο δε αυτό το υλοποίησα με εργασία που έκανα στο σπίτι μου. Από το Σεπτέμβριο του 2004 έως και το Δεκέμβριο του 2007 απασχολούμουν στο πολιτικό γραφείο του εναγομένου, με μερική απασχόληση, καθημερινώς, 6 ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Σάββατο με ωράριο εργασίας, τις καθημερινές από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 17:00 έως και τις 20:00 και τα Σάββατα από τις 8.:00 έως και τις 16:00 εβδομαδιαίως.

Δηλαδή εργαζόμουν 23 ώρες. Για την ανωτέρω εργασία μου, κατά τη συμφωνία μας ο εναγόμενος θα μου κατέβαλλε μηνιαίο μισθό σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως κάθε φορά ίσχυε. Τέλος Δεκεμβρίου του 2007 αποχώρησα από την εργασία μου διότι ο εναγόμενος για το παραπάνω χρονικό διάστημα της απασχόλησής μου δεν μου κατέβαλλε παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μου τις αποδοχές που δικαιούμουν για όλο το πιο πάνω χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με την αγωγή ο κ. Συρόπουλος διεκδικεί επίσης επιδόματα δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας.

Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Τσιάρας αποδίδει την καταγγελία του ξεδέρφου του σε οικογενειακή αντιδικία και σε αβάσιμα στοχεία εναντίον του. Ο κ. Τσιάρας μιλώντας στο newpost εξηγεί ότι

"Ουδέποτε υπήρξε επαγγελματική σχέση ανάμεσα σε εμένα και τον Συρόπουλο. Είναι συγγενής και φίλος μου χρόνια και μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν προβλήματα στη σχέση μας. Εγώ είμαι συνεπής εργοδότης. Στο μικροβιολογικό μου εργαστήριο εργάζονται δέκα άτομα που ποτέ δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δημοσιοποίησω την εν λόγω ιστορία μιας και πρόκειται για καθαρά οικογενειακή αντιδικία. Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι όχι μόνο δεν έχω αδικήσει τον εξάδελφό μου, αντιθέτως έχω βοήθησει και έχω στηρίξει επανηλλημένως επαγγελματικά την οικογένεια Συρόπουλου. Είναι κρίμα που μου συμπεριφέρονται κατ'αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας"...