Επιμέλεια: Ντία Μούλου 

Σε σημείο χωρίς επιστροφή φαίνεται πως βρίσκονται οι σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου, ύστερα και από τα ποσοστά που κατέγραψαν τα δύο κόμματα στις εκλογές

Μάλιστα, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε πως το κόμμα του «συγκέντρωσε ένα ποσοστό μικρό και ανεπαρκές. Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί καθόλου, αυτή όμως είναι η επιλογή του λαού και έχουμε την υποχρέωση να τη δεχτούμε». 

Στη συνέχεια, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: 

«Αντέξαμε στη διάσπαση της παράταξης για ένα καπρίτσιο. δεν πετύχαμε εξαιτίας αυτού του λόγου το στόχο μας να βρεθούμε στην τρίτη θέση, στόχο εφικτό αν δεν είχε προκύψει αυτό το τελευταίο χτύπημα. Για το γεγονός ότι την τρίτη θέση κατέλαβε η Χρυσή Αυγή υπάρχει ευθύνη με ονοματεπώνυμο που βαραίνει τον Γιώργο Παπανδρέου». 

Ακόμη, υπογράμμισε πως αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για το εκλογικό αποτέλεσμα και προανήγγειλε τη διενέργεια συνεδρίου χωρίς καθυστέρηση.  

«Συνέδριο ριζικής ανανέωσης, με όλα τα θέματα ανοιχτά και φυσικά της ηγεσίας. Αλλά συνέδριο ΠΑΣΟΚ, όχι άλλων μορφωμάτων ή παραγόντων που το χτύπησαν αλύπητα, το εγκατέλειψαν και παραμένουν αμετανόητοι», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών», αντιδρώντας στα «πυρά» του Ευάγγελου Βενιζέλου, εξέδωσε σκληρή απάντηση. 

«Καλό θα ήταν όσοι ανέχτηκαν και συνεργάστηκαν με Μπαλτάκους, να μην μιλούν για το ποιοι ευθύνονται που η Χρυσή Αυγή έφτασε να είναι τρίτο κόμμα στις εκλογές», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανακοίνωσή του. 

Δείτε εδώ ζωντανά όλες τις εξελίξεις των εκλογών