Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Σαν έτοιμοι από καιρό αποδείχθηκαν ότι είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος... Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί στην  σημερινή συνάντηση που  έχουν στην Κουμουνδούρου θα επιβεβαιώσουν απλώς την πρόθεση τους για να υπάρξει κυβέρνηση καθώς ο Πάνος Καμμένος θα δηλώσει ότι στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Έτσι όπως όλα δείχνουν με ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον διαβεβαιώσει ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση αφού έχει και τους 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ. 

Εν τω μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε και  στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπα από τους οποίους ζήτησε να συναντηθούν. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στον κ. Θεοδωράκη και στον κ. Κουτσούμπα την πρόθεσή του να τους συναντήσει αμέσως μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που αναμένεται να λάβει αύριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.  

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί κυβερνητικά σε ένα σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα διστάσει να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση που θα προκύψει από την συνεργασία, Τσίπρα - Καμμένου. 

Οι πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε προκύψει πολύ πριν το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα αφού τα στελέχη της Κουμουνδούρου ήθελαν να είναι βέβαια ότι εάν δεν έχουν  αυτοδυναμία  η χώρα θα μπορέσει να κυβερνηθεί και δεν θα πάμε ξανά σε εκλογές

Εν τω μεταξύ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν ήδη στην επόμενη κίνηση και στο θέμα  που αφορά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς δεν απέκλεισε  το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις φήμες που υπάρχουν για αυτό το θέμα ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «θα αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που διαμορφώνει μεγάλες συναινέσεις». Η απάντηση του όπως είναι λογικό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό εφόσον φυσικά αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση και ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

Δείτε εδώ ζωντανά όλες τις εξελίξεις των εκλογών