Η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση λαμβάνει τέλος και τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται στη φάση του απολογισμού. 
 
Σε κάθε μάχη υπάρχουν οι νικητές και οι χαμένοι... με τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι ίσως ο μεγαλύτερος ηττημένος αυτής της αναμέτρησης. 
 
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν κατάφερε ούτε καν να προσεγγίσει στο όριο του 3% και «καθάρισε» από νωρίς το τοπίο για την μη εισόδό του στη Βουλή. 
 
Παρά το μήνυμα που έστειλε ο λαός ο Γιώργος Παπανδρέου σε μια αρχηγική αν όχι πρωθυπουργική εμφάνιση δήλωνε παρών... την ώρα που ήδη είχε καταφέρει να «ξεφτιλίσει» όπως του καταλογίζουν πολλοί το ιστορικό όνομα της οικογένειάς του. 
 
Για πρώτη φορά πρώην πρωθυπουργός αποφασίζει να χαράξει χωριστή πορεία από το κόμμα με το οποίο ηγήθηκε και λαός τον στέλνει στον «κουβά»
 
Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου κατάφερε να χάσει σε πολλές περιφέρειες ακόμα και από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη την Ένωση Κέντρου αλλά και του Απόστολου Γκλέτσου την Τελεία. 
 
Υπήρξαν μάλιστα περιφέρειες στις οποίες το ΚΙΝΗΜΑ ήταν πολύ κάτω από την Ένωση Κέντρου, την Τελεία και τον ΛΑΟΣ
 
Στο ΚΙΝΗΜΑ πάντως δεν πρέπει να συνειδητοποίησαν την ήττα τους αφού αποφάσισαν να κόψουν τούρτα για την πρώτη τους συμμετοχή στις εκλογές!
 
Στους χαμένους μπορούν να συμπεριληφθούν και τα κόμματα του Βασίλη Λεβέντη και του Απόστολου Γκλέτσου... Και αυτό γιατί σημείωσαν μια αξιοπρεπή πορεία αλλά δεν κατάφεραν το λίγο παραπάνω που θα τους έφερνε στη Βουλή...