Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας διαβεβαίωσε πως μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα δεν φοβάται ένα φαινόμενο μετάδοσης στην Ισπανία.

Η Ισπανία "δεν είναι ούτε συγκρίσιμη ούτε ανάλογη" με την Ελλάδα, δηλώνει ο Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Expansion. 

"Υπάρχει μία θεμελιώδης διαφορά, το ότι η Ισπανία απέφυγε τη διάσωση και υπάρχει το κλειδί της οικονομικής ανάκαμψης στο οποίο είμαστε μάρτυρες", δηλώνει ο ισπανός υπουργός Οικονομίας διαβεβαιώνοντας ότι είναι πιθανόν πως η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει προς τα επάνω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, που σήμερα βρίσκεται στο 2% για το 2015.

"Εχουμε πίσω μας επτά τρίμηνα ανάπτυξης...Ο ισπανός πολίτης αποδίδει αξία στην οικονομική ανάκαμψη και στην πολιτική σταθερότητα", λέει.

Ο Λουίς ντε Γκίντος έδωσε επίσης της διαβεβαίωση ότι τρέφει "απόλυτο σεβασμό" προς τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Ελλάδα και ελπίζει ότι "η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της που είναι αναγκαίες ώστε η Ελλάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης".

Δείτε εδώ όλες τις εξελίηξεις για τις εκλογές