Νέα πρόσωπα είναι οι τρεις από τους πέντε βουλευτές που εκλέγονται στον Νομό Ιωαννίνων, όπου με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων στο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 39,5% ενώ της ΝΔ στο 28,2%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις τέσσερις από τις πέντε έδρες του Νομού και εκλέγει βουλευτές, τον Χρήστο Μαντά, τον Γιάννη Στέφο, τη Μερόπη Τζούφη και τον Γιάννη Καραγιάννη.

Στο Νομό Πρέβεζας, επανεκλέγεται ο Κώστας Μπάρκας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 37,9%, ενώ την έδρα της ΝΔ, παίρνει ο πολιτικός μηχανικός Στέργιος Γιαννάκης ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2012 χωρίς τότε να εκλεγεί. Το ποσοστό της ΝΔ στον Νομό είναι 31,7%.

Ο Νομός Θεσπρωτίας στον εκλογικό χάρτη, έχει χρώμα μπλε, καθώς η ΝΔ κράτησε τις δυνάμεις της και αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με 37,61%, με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκέντρωσε ποσοστό 35,9%.

Ο πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας κέρδισε την έδρα της Νέας Δημοκρατίας την οποία έχασε ο πρώην υπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, Μάριος Κάτσης, ένας από τους πιο νέους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη βουλευτής αφήνοντας πίσω του, τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Γιώργο Οικονόμου.

Στην 'Αρτα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 44,21 % έναντι της ΝΔ, που συγκεντρώνει 29,92 %. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και κερδίζει τη μία έδρα στον νομό 'Αρτας. Τη δεύτερη έδρα παίρνει η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται και πάλι ο Γιώργος Στύλιος. Το ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο χάνει τις δύο έδρες που είχε κερδίσει στις εκλογές του 2012, των Ιωαννίνων του Μιχάλη Κασσή και της 'Αρτας του Χρήστου Γκόγκα.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις των εκλογών