Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου 
 
Στις 2.30 το  μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τον ενημερώσει ότι ο ίδιος θα δώσει πολιτικό όρκο ενώ για την ορκωμοσία της κυβέρνησης θα ζητήσει να υπάρχει και εκπρόσωπος της Εκκλησίας για τον θρησκευτικό όρκο σε όσους το επιθυμούν. 
 
 
Στις 3.30 το μεσημέρι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρολο Παπούλια για να τον ενημερώσει ότι έχει σχηματίσει κυβέρνηση και στη συνέχεια στις 4 θα ορκιστεί Πρωθυπουργός. 
 
Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. 
 
Το κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ανακοινωθεί το βράδυ και οι υπουργοί να ορκιστούν αύριο το πρωί. 
 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες που ήθελαν το αριστερό ρεύμα να συμμετέχει στην κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνονται καθώς σύμφωνα με κύκλους, στελέχη του αριστερού ρεύματος αναμένεται να αναλάβουν χαρτοφυλάκια. 
 
Τέλος ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και του είπε πως «εμείς θέλουμε μια καλή επικοινωνία και σκοπός μας είναι να υπάρχει όσο καλύτερη επαφή μαζί σας». 
 
Ο κ. Κουτσούμπας απάντησε πως δεν προτίθεται να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν και τόνισε πως αναμένει να δει τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.