Στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και δεν προτίθεται να ζητήσει αντιπροεδρία της κυβέρνησης, σύμφωνα πηγές των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές άμεση προτεραιότητα θα είναι το ζήτημα του χρέους.

Παράλληλα, έκαναν λόγο για «μικρό υπουργικό συμβούλιο με 10 υπουργούς, λίγους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς», το οποίο θα συνεδριάζει συχνά. Επίσης, επισήμαναν ότι ο κ. Καμμένος έκανε τη δήλωση για ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην είναι ακυβέρνητη η χώρα και πρόσθεσαν ότι η βάση της συμφωνίας των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι «έχει κλείσει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία» πως «οι κόκκινες γραμμές των ΑΝ.ΕΛΛ για τα εθνικά θέματα θα γίνουν σεβαστές» και ότι «υπάρχει καλή προσωπική χημεία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου και σχέσεις εμπιστοσύνης».

«Δεν θα κυβερνήσουμε με εκβιασμούς, αλλά με έντιμες και δημόσιες τοποθετήσεις» κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, στις 4 το απόγευμα, ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, και αύριο στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τις εκλογές