Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές έδωσε ο ισπανός, συντηρητικός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, εκφράζοντας την ελπίδα να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση.

«Αγαπητέ κύριε Τσίπρα. Θέλω να σας συγχαρώ για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε ο Ραχόι, για τον οποίον το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι είχε παρέμβει προεκλογικά υπέρ του αντιπάλου του Αλέξη Τσίπρα, του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Ελπίζω ότι αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα θα οδηγήσει στην εγκαθίδρυση μιας σταθερής κυβέρνησης στρατευμένης υπέρ του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που μοιραζόμαστε στην Ελλάδα και την Ισπανία», προσθέτει στο μήνυμα.

«Η κυβέρνησή μου είναι διατεθειμένη να εργασθεί (μαζί σας) για την ενίσχυση των διμερών και ευρωπαϊκών σχέσεών μας, όπως πρέπει να γίνεται μεταξύ δύο εταίρων και συμμάχων μεσογειακών χωρών όπως είναι η Ισπανία και η Ελλάδα», δηλώνει ακόμη ο Ραχόι.
Ο Ραχόι, επικεφαλής του κυβερνώντος δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), αντιμετωπίζει τον Νοέμβριο βουλευτικές εκλογές στις οποίες το Podemos, κόμμα που βρίσκεται πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδέχεται να κερδίσει ή να καταλάβει τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί από το φθινόπωρο.

Δείτε εδώ ζωντανά όλες τις εξελίξεις των εκλογών