Τι γράφει ο Τουρκικός Τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα

Τι γράφει ο Τουρκικός Τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα

Εκτενή δημοσιεύματα αφιερώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ στην επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

«Η μεγάλη νίκη του Τσίπρα» γράφει η Sabah και τις χαρακτηρίζει «τις πιο κρίσιμες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν μετά το 1974».

«Η νίκη της Αριστεράς στη γείτονα» γράφει η POSTA και τονίζει ότι «οι εκλογές έγιναν κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Ελλάδος».

«Νίκη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» γράφει η Milliyet και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιτίθεται στη οικονομική πολιτική που ασκείται.

«Η νίκη του Τσίπρα στη γείτονα», γράφει η Takvim.

Η Star, τονίζει ότι η Ελλάδα, δίνει μάχη με την οικονομική επιβίωση και «ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί φόβους για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

«Αριστερό χτύπημα στην ΕΕ» χαρακτηρίζει η Haberturk τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προαναγγέλλει σύγκρουση με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Η ελπίδα έγραψε ιστορία», γράφει η Cumhuriyet και τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός οδήγησε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, που απορρίπτει τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ».

«Εκλογές στη γείτονα, πανικός στην ΕΕ», γράφει η Aksam και τονίζει ότι «ο νικητής των εκλογών έχει υποσχεθεί τον τερματισμό της πολιτικής λιτότητας και στην άρνηση πληρωμής των εξωτερικών χρεών».

Η Taraf αναφέρεται στην πρώτη σελίδα στις ελληνικές εκλογές, με τον τίτλο «Περίοδος ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα» και μιλά για «ιστορικές εκλογές».

«Ο νικητής των εκλογών στη γείτονα, ο ΣΥΡΙΖΑ» γράφει η Zaman και τονίζει ότι ο νικητής των εκλογών έχει υποσχεθεί να ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη.

«Ο Robin Hood πρωθυπουργός», γράφει Vatan και τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μεγάλη νίκη και έχει υποσχεθεί ότι «θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο