«Είμαι ένας απλός στρατιώτης σε όλα τα μέτωπα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Όπως είπε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών είπε πως «Αυτό που θα καθορίσει την σύνθεση της κυβέρνησης είναι οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου, η γραμμή πλεύσης της και οι ανάγκη να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τόπο και τον λαό δεν είναι η διάθεση του καθενός».

Αναφορικά με τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είπε πως «εδώ που φτάσαμε έπρεπε να γίνει μια συνεργασία».

« Το ΚΚΕ δυστυχώς αρνήθηκε πεισματικά να προσφέρει έστω και ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση της Αριστεράς, θα κριθεί για αυτό. Δεν μπορούσαμε από εκεί και πέρα να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ που είναι το κατεξοχήν υπεύθυνο για την καταστροφική πορεία της χώρας. Δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε επίσης με το ΠΟΤΑΜΙ διότι είναι ένα κρυπτομνημονιακό, αν όχι και φανερά μνημονιακό κόμμα και το οποίο πατάει σε πολλές βάρκες και ακολουθεί μια πολιτική με την οποία έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις “κόκκινες γραμμές” των ΑΝΕΛ είπε πως «δεν έχουμε πει ότι αποδεχόμαστε τίποτα ούτε απορρίπτουμε κάτι. Αυτά τα οποία εκφράζονται από τους ΑΝΕΛ ως ιδιαιτερότητά τους και δείχνουν μια ειδική  ευαισθησία ασφαλώς είναι σεβαστά πράγματα, έχουν τις επιλογές τους από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι αυτά είναι εμπόδιο για μια συνεργασία». 
    
Ο κ. Λαφαζάνης πως η Ελλάδα από χθες δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα σε κάποια συμφωνία.«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει το μνημονιακό πρόγραμμα. Θα εφαρμόσει το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη από τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε.     

«Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω και είναι βέβαιο είναι ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι παρελθόν η Τρόικα, παρελθόν τα μνημόνια, παρελθόν οι μνημονιακές δεσμεύσεις,  τα προαπαιτούμενα και όλα τα συναφή».