Η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης έφερε και ορισμένες καινοτομίες στα χαρτοφυλάκια που περιλαμβάνει: Μία εξ' αυτών είναι ο ορισμός θέσης αναπληρωτή υπουργού για την Καταπολέμηση της Ανεργίας. 

Και το τιτάνιο αυτό έργο αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας μία πανεπιστημιακός και βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ράνια Αντωνοπούλου.

Καθηγήτρια στο Bard College, η κ. Αντωνοπούλου διετέλεσε ταυτόχρονα διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη.

Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of Income Distribution, Feminist Economics Journal, Eastern Economic Review και σε βιβλία, και έχει παρουσιάσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και επιτροπές του ΟΗΕ. 

Έχει διατελέσει καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Barnard College του πανεπιστημίου Columbia και εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνή Οργανισμό Εργασίας. 

Είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος ΜΑ και PhD απο το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ. 

Ταυτόχρονα είναι και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ