Ικανοποίηση επικρατεί στην Τουρκία για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές προσκείμενες στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης παρομοιάζουν την αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα με την εκλογική νίκη του κόμματός τους το 2002, ενάντια σε αυτό που ονομάζουν εκείνοι κατεστημένο. Αναφέρουν επίσης ότι η ανοδική πορεία του κόμματός τους από το 2002 μέχρι σήμερα είναι μια ιστορία παράλληλη προς την εξαφάνιση του τουρκικού κεντροδεξιού χώρου.

Το φιλοκουρδικό κόμμα που πρώτο που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η νίκη αυτή είναι σημάδι της μελλοντικής επιτυχίας του ίδιου.

Την ίδια ικανοποίηση εκφράζει και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP - αξιωματική αντιπολίτευση). Δημοσιογράφοι προσκείμενοι στο κόμμα δηλώνουν ότι «σειρά έχει το ΡΛΚ».

Ο ηγέτης του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε συγχαρητήριά του επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέρει τα εξής:

«Είμαι βέβαιος ότι η παραδειγματική νίκη της Αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας θα διασφαλίσει τη σταθερότητα και ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Η εκλογική σας νίκη έδειξε την άνοδο της Αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας και αυτό μας ενθαρρύνει, αφού υπερασπιζόμαστε την κοινωνική δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο».

Το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος, δια του αντιπροέδρου του Τουγρούλ Τουρκές τονίζει:

«Θα ήταν λάθος να πούμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ψήφος στην Αριστερά. Οι σχέσεις των κεντρώων κομμάτων με την ΕΕ και στο πλαίσιο των σχέσεων αυτών τα μέτρα λιτότητας και τα αυστηρά μέτρα που επιχειρείται να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, η ανεργία κλπ. όλα αυτά δημιούργησαν στον Έλληνα πολίτη την ανάγκη για μια νέα φωνή».