«Δεν θα υπακούσουμε στη Μέρκελ» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση.

«Όταν συνήλθαν στη Γιάλτα οι τρεις μεγάλοι ύστερα από 15 μέρες ο Γκέμπελς έγραψε άρθρο στο οποίο τόνιζε ότι η Γερμανία θα κυβερνάει το 2000. Εξακολουθεί να πιστεύει η Μέρκελ ότι μπορεί να κυβερνάει την Ευρώπη οικονομικά και ταυτόχρονα πολιτικά» είπε ο κ. Γλέζος στο Mega διαμηνύοντας:

Δεν πρόκειται να υπακούσουμε στις εντολές της Μέρκελ και της τρόικας, μόνο στις εντολές του ελληνικού λαού. Οι Γερμανοί θα χάσουν αν τα σπάσουμε Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει από τη στιγμή που έρχεται στην εξουσία ο λαός. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, ο λαός βρήκε τη λευτεριά του, βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή.

Για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση σχολίασε: 

Συνεργαζόμαστε με όποιον συμφωνεί στα βασικά θέματα για τα οποία είχαμε δεσμευθεί. Σε αυτό το θέμα δεν θα γίνει καμία παρέκκλιση. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι τηρεί τον λόγο του ο ΣΥΡΙΖΑ που θα το έκανε ακόμα κι αν είχε την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Μ. Γλέζος δήλωσε ικανοποιημένος ως προς την σύνθεση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης όπως και το υπουργείο Δικαιοσύνης έπρεπε να περάσουν στο Δικαστικό Σώμα, ενώ χαρακτήρισε εξαίρετο τον Γιάννη Πανούση.

«Ο Αλέξης ο Τσίπρας στέκεται στις θυσίες του ελληνικού λαού που έγιναν για την εθνική μας ανεξαρτησία» ανέφερε για την παρουσία του πρωθυπουργού στο Σκοπευτήριο κάνοντας λόγο για σεβασμό στην ιστορία της Ελλάδας.

Τέλος, ο κ. Γλέζος είπε ότιχρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος.