Προκαλεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος αναφέρει σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών πως οι «τα παραδοσιακά ελληνικά κόμματα πλήρωσαν τα χρόνια του μπουζουκιού».

«Πρόκειται για μια ελεύθερη επιλογή του ελληνικού λαού, εξαιτίας της μεγάλης ταλαιπωρίας του από την εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας. Κατά την άποψή μου η πολιτική τάξη -εννοώ την παραδοσιακή Δεξιά και Αριστερά- έκλεισε τον κύκλο της, εξαιτίας της κρίσης που η ίδια προκάλεσε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, και τώρα πληρώνει το λογαριασμό όσων καλλιέργησε όλα αυτά τα 'χρόνια μπουζουκιού» τόνισε μιλώντας σε εκπομπή στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό Top Channel.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου που αποδίδουν την ακύρωση, το προηγούμενο διάστημα, επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα Τίρανα, σε πιέσεις από την Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Ράμα σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας ακύρωσε την επίσκεψή του επειδή στις μέρες που είχε προγραμματιστεί, στην Ελλάδα άρχιζε η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν λυπάται για το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έμεινε εκτός Βουλής, ο κ. Ράμα είπε ότι ο ίδιος ήταν και παραμένει ένας καλός φίλος με τον πρώην πρωθυπουργό.