Άνγκελα Μέρκελ: Δεν υπάρχει κανένας λόγος κουρέματος του χρέους

Άνγκελα Μέρκελ: Δεν υπάρχει κανένας λόγος κουρέματος του χρέους

Αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα φέρεται να στέλνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρει η γερμανική έκδοση του Reuters, που επικαλείται ομιλία της Μέρκελ σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU/CSU, η καγκελάριος φέρεται να δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία ανάγκη να γίνει κούρεμα, και αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τοποθετηθεί για το πώς θα χειριστεί το θέμα.

«Η ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις ανήκει στη νέα ελληνική κυβέρνηση, η Αθήνα είναι εκείνη που πρέπει να κάνει κίνηση. Δεν υπάρχει λόγος κουρέματος, και είναι περίεργη η όλη δημόσια συζήτηση τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα έχει δώσει στην Ελλάδα ήδη χαμηλά επιτόκια και η εξυπηρέτηση των δανείων και των χρεολυσίων αρχίζει μετά το 2020» φέρεται να τόνισε σύμφωνα με το Reuters.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ώστε να καταβληθεί η τελευταία δόση του προγράμματος στήριξης που ολοκληρώνεται τέλη Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει τονίσει πως η δόση θα εκταμιευτεί μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο