Αποκλείει το ενδεχόμενο ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί η Κομισιόν να έρθει σε οποιαδήποτε «ρήξη» με τη νέα κυβέρνηση

Μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien/Aujourd'hui en France, ο επίτροπος ,επεσήμανε πως «η Επιτροπή βοηθάει και θέλει να συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ζήτημα, από την άποψη αυτή, να υπάρξει ρήξη».

«Το ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα παρατάθηκε κατά δύο μήνες. Πρέπει να το αξιολογήσουμε. Θα δούμε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση σε ποιες συνθήκες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση αυτή, παραμένοντας πάντα στο πλευρό της Ελλάδας», είπε ακόμα.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα πως η Κομισιόν καθώς επίσης και η Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι διατεθειμένες να έχουν λιγότερο παρεμβατικές ανταλλαγές απ' ό,τι στο παρελθόν, πιο ευέλικτες μορφές συνεργασίας» με την Αθήνα.

«Αυτό που θέλουμε οι μεν και οι δε είναι μια Ελλάδα που ανακάμπτει, που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, που μειώνει τις ανισότητες, που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους της και που παραμένει στη ζώνη του ευρώ», συνοψίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί.