Και σε  νέο "χτύπημα" κατά όσων αποκηρύσσουν την οικονομική πολιτική που άσκησε στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλά προχωρά ο Γιώργος Αλογοσκούφης με άρθρο του που δημοσιεύεται στη Real News της Κυριακής. Ο πρώην υπουργός οικονομίας όχι μόνο υπερασπίζεται την απόφαση της απογραφής παραθέτοντας στοιχεία και δηλώσεις της εποχής αλλά προχωράει ένα βήμα παρακάτω λέγοντας ότι η απογραφή κρίθηκε πολιτικά και δικαιώθηκε στις εκλογές του 2007 όπου ένα από τα δυνατά χαρτιά της ΝΔ που συνέβαλε στη νίκη της ήταν και η κατάσταση της οικονομίας.

Ο κ. Αλογοσκούφης επαναλαμβάνει ότι μόνο κακό κάνει στη ΝΔ να υιοθετεί τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την απογραφή και να μην υπερασπίζεται μια κεντρική πολιτική επιλογή της.

Την ίδια ώρα, η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον Γιάννη Μιχελάκη, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης  έδωσε "σήμα" σε πολλά στελέχη της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα να κατακλύσουν με τηλέφωνα το γραφείο του Κώστα Καραμανλή  και να αναφέρονται με καθόλου κολακευτικά σχόλια τόσο για τον κ. Μιχελάκη όσο και για τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη.