Τη θέση πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, όπου έκανε αναφορά και για το χρέος.

«Δεν θέλω να δηλώσω κάτι σχετικά με το χρέος, γνωρίζετε τα αιτήματά μας, και η επίσημη διαπραγμάτευση πρέπει ακόμη να αρχίσει» είπε ο κ. Καμμένος που διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση.

«Αλλά η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να τύχουν σεβασμού οι διμερείς συμφωνίες με την Τουρκία» είπε και προσέθεσε:

«Αν ισχύουν οι κανόνες των συμφωνιών του Δουβλίνου, σε όλη την Ευρώπη, και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, πρέπει να ισχύσει η αρχή ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απωθούνται και να επιστρέψουν στις χώρες τους».

Ο υπουργός Άμυνας, τέλος, υπογραμμίζει ότι «ο πρωθυπουργός γνωρίζει τις θέσεις του» και πως «αποτελεί κοινή θέση ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει πιο ουσιαστικά και οικονομικά την Ελλάδα, να ελέγξει αποτελεσματικότερα τα σύνορά της, διότι είναι μια χώρα πιο εκτεθειμένη από τις υπόλοιπες».