current views are: 1

28 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση10:49

Μηλιός: Τέλος η τρόικα – Φυσικά θα ζητήσουμε το κατοχικό δάνειο

Τρόικα τέλος δήλωσε ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός. 

Δημοσίευση 10:49’
αρθρο-newpost

Τρόικα τέλος δήλωσε ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός. 

Τρόικα τέλος δήλωσε ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός. 

Μιλώντας στον Real Fm 97,8 είπε πως «υπάρχει ένα πολύ θετικό προηγούμενο που δείχνει το δημοκρατικό βάθος που έχει η Ευρώπη. Η απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου πριν από της εκλογές, ότι η τρόικα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες όπου πήγε, παραβίασε ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και βασικές τις βασικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της ιδρυτικής συνθήκης», ενώ απάντησε σε ερώτηση για το λογιστικό έλεγχο του χρέους:«Είναι μια δυνατότητα να ζητήσουμε λογιστικό έλεγχο του χρέους. Αυτό αφορά ζητήματα τα οποία οδήγησαν σε μια κακή χρήση δανείων που πάρθηκαν η οποία μάλιστα ήταν εις βάρος του λαού. Είναι μία χρονοβόρα διαδικασία».

«Ο καθένας από τη θέση που έχει, έχει συμβάλει σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα το οποίο είχαμε. Πετύχαμε σημαντικά πράγματα και αναφορικά με το πρόγραμμα. Είμαι στην 1η γραμμή αυτού του αγώνα, έχουμε πάρει συλλογικές αποφάσεις. Είμαι κωπηλάτης σε αυτό το καράβι για να πάει μπροστά», σχολίασε επίσης ο κ. Μηλιός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση: «Μου δόθηκε η εντύπωση ότι πρόκειται για μια κεκτημένη ταχύτητα. Είχαν μάθει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να τις αγνοούν. Τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα. Η θέση της χώρας μας είναι παραδοσιακά πολυδιάστατη στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Επειδή είχαμε στο παρελθόν μια τέτοια παράδοση πρέπει να την επαναφέρουμε και να την ενισχύσουμε. Ήταν σημαντική αυτή η επισήμανση από την κυβέρνηση».

Κατέληξε πως «το θέμα είναι να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που να είναι ισοδύναμο με το κούρεμα. Έχουμε πει, ότι στις τεχνικές λεπτομέρειες κρύβεται όλη η ουσία. Ότι αυτά τα γενικά που λένε όλοι πρέπει να εξειδικευτούν και ο τρόπος με τον οποίο θα συμβεί αυτό είναι πολύ σημαντικός. Το Psi κατέληξε να είναι μια τρύπα στο νερό. Είχαμε καταθέσει μια λύση με συνεργάτες μου που ισοδυναμούσε με μείωση 50% του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των χωρών της Ευρώπης, με ανάληψη του κόστους για την εξυπηρέτηση του χρέους για 5 χρόνια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είπε ακόμα και πρόσθεσε: «Βεβαίως θα το ζητήσουμε το κατοχικό δάνειο. Στο θεσμικό δάνειο που έχει και από την μεριά των Γερμανών αναγνωρίζεται ότι υπάρχει. Έχουμε ισχυρά επιχειρήματα για να προχωρήσουμε και σε αυτό».


σχετικα αρθρα