current views are: 2

28 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση10:58

Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι υπουργοί (Live blogging)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τελετές παράδοσης- παραλαβής υπουργείων μετά τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση 10:58’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τελετές παράδοσης- παραλαβής υπουργείων μετά τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τελετές παράδοσης- παραλαβής υπουργείων μετά τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκο Βούτση παρέδωσε τα ηνία του υπουργείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Βούτση και τόνισε ότι οι δυο τους συνεργαζόντουσαν πάντα σε καλό πνεύμα.

«Το δημόσιο είναι πάνω απ’ όλα άνθρωποι, οι άνθρωποι που το στελεχώνουν. Όταν ήρθα στο υπουργείο παρέλαβα μία κατάσταση που δεν ήταν ευχάριστη. Κάναμε μεγάλο αγώνα με την απερχόμενη υφυπουργό. Οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είναι κτήματα των ίδιων των Ελλήνων. Σκοπός μας ήταν το κράτος να αποκτήσει πραγματική δημόσια διοίκηση» είπε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης τόνισε πως «αναλαμβάνουμε σε κρίσιμη εποχή για τη χώρα». 

«Χρειάζονται ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Χρειάζεται η μετάβαση να γίνει σε απολύτως θετικό πλαίσιο με όλους τους κανόνες που έχουμε συνομολογήσει» συνέχισε. 

Την ίδια ώρα ο κ. Κώστας Σκρέκας παρέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στον νέο υπουργό Γιώργο Σταθάκη. Σημειώνεται ότι το υπουργείο μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. 

Στις δηλώσεις του ο κ. Σκρέκας είπε πως «ψηφίσαμε πρόσφατα το νέο ΕΣΠΑ, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα. 26 δισ. είναι έτοιμα να μπουν στην ελληνική οικονομία. Πολύ γρήγορα μπορούν έργα που είναι σε εξέλιξη να συνεχίσουν».

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, επεσήμανε πως είχε άριστη συνεργασία και τακτική ενημέρωση για θέματα του υπουργείου με την απερχόμενη πολιτική ηγεσία.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σημείο καμπής. Έχει τεράστιες δυνατότητες ανάκαμψης και γρήγορης ανάκαμψης». 

«Πρέπει να αλλάξουμε τη σχέση με τους δανειστές, αλλιώς η δυναμική της ανάκαμψης θα πληγεί», συνέχισε. 

Παράλληλα αναφέρθηκε στα σημεία που θα υπάρχει συνέχεια στις πολιτικές του υπουργείου Ανάπτυξης:

  • Νέος αναπτυξιακός νόμος
  • ΕΣΠΑ
  • Απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων
  • Επαφές των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση
  • Ενίσχυση των διαδικασιών για τις νεόφυτες επιχειρήσεις
  • Ενίσχυση των εξαγωγών
  • Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 

«Ξέρετε, δεν βλέπω αλλά ακούω καλά και οι πόρτες του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές» τόνισε ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είπε ότι η βούλησή του είναι να υπερασπιστεί πρωτίστως τα συμφέροντα του λαού, καθώς παρατήρησε ότι υπάρχουν και άλλα συμφέροντα, διαπλεκόμενα στον χώρο της υγείας.

Live bloging*


σχετικα αρθρα