Στο νέο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση παρέδωσε τα ηνία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Βούτση και τόνισε ότι οι δυο τους συνεργαζόντουσαν πάντα σε καλό πνεύμα: 

«Το δημόσιο είναι πάνω απ' όλα άνθρωποι, οι άνθρωποι που το στελεχώνουν. Όταν ήρθα στο υπουργείο παρέλαβα μία κατάσταση που δεν ήταν ευχάριστη. Κάναμε μεγάλο αγώνα με την απερχόμενη υφυπουργό. Οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είναι κτήματα των ίδιων των Ελλήνων. Σκοπός μας ήταν το κράτος να αποκτήσει πραγματική δημόσια διοίκηση».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «παραδίδω τις τρέχουσες νομοθετικές εκκρεμότητες που έχουν ετοιμαστεί από το υπουργείο. Σημαντικότερη, το νέο σύστημα αξιολόγησης. Είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση, και θα ήθελα η νέα πολιτική ηγεσία να το μελετήσει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εύη Χριστοφιλοπούλου. Συνεργαστήκαμε ουσιαστικά». 

«Εκφράζω μία ευχή: Ελπίζω να υπάρξει μία πολιτική συνέχεια, τουλάχιστον σε ορισμένες αλλαγές που θεωρώ πως είναι αυτονόητες. Νομίζω ότι συμφωνούμε πως η Δημόσια Διοίκηση δεν πρέπει να είναι όχημα πελατειακού κράτους. Πρωτίστως πρέπει να λειτουργεί με αξιοκρατία. Και για αυτό θα πρέπει να υπάρχουν συστήματα αξιολόγησης. Μακάρι να μπορέσουμε να χτίσουμε αυτή τη συνεννόηση σε μία σειρά από προγράμματα και πολιτικές» είπε. 

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης τόνισε πως «αναλαμβάνουμε σε κρίσιμη εποχή για τη χώρα».

«Χρειάζονται ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Χρειάζεται η μετάβαση να γίνει σε απολύτως θετικό πλαίσιο με όλους τους κανόνες που έχουμε συνομολογήσει» συνέχισε.