Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας όταν έκλεισαν οι κάμερες στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από τους υπουργούς του να υπάρχει κοινωνική λειτουργία της κυβέρνησης. αλληλεγγύη, συντονισμός, ενώ τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί στις εξαγγελίες, λέγοντας ότι το στίγμα των εξαγγελιών θα το δώσει στις προγραμματικές δηλώσεις ο ίδιος. 
 
Ο κ Τσίπρας τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί ώστε να μην υπάρχουν σπατάλες τους ζήτησε συρρίκνωση στα αεροπορικά εισιτήρια, οικονομική θέση όλοι, συρρίκνωση στους μετακλητούς υπαλλήλους, στα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιήσουν και στην φρουρά. Τους ζήτησε επίσης με την συμπεριφορά τους να δείξουν το πολιτικό ύφος και ήθος της κυβέρνησης. 
 
Τους είπε ακόμα να δείξουν μεγάλη εμπιστοσύνη στους διοικητικούς υπαλλήλους των υπουργείων τονίζοντας ότι θα πρέπει να τους εμπιστευθούν και να λάβουν υπόψη την γνώση και την εμπειρία τους.
 
Το απόγευμα ενόψει της επίσκεψης Σούλτς και Ντάισελμπλουμ θα γίνει η πρώτη σύσκεψη του οικονομικού υπουργείου. 
 
Σε ότι αφορά στην προεδρική εκλογή δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση. Στο υπουργικό για την κυβέρνηση δεν έχει ανοιχτεί αυτό το θέμα και τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει κινητικότητα γύρω από αυτό.
 
Μια φορά την εβδομάδα θα συνεδριάζει το συμβούλιο υπουργών στο οποίο θα συμμετέχουν οι υπουργοί επικρατείας και ο αντιπρόεδρος και μια φορά το μήνα το υπουργικό.
 
Τέλος στην πρώτη συνεδρίαση μίλησαν εκτός από τον Πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος