Στον Γιώργο Σταθάκη παρέδωσε ο Κώστας Σκρέκας το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. 

Στις δηλώσεις του ο Κώστας Σκρέκας είπε πως «ψηφίσαμε πρόσφατα το νέο ΕΣΠΑ, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα. 26 δισ. είναι έτοιμα να μπουν στην ελληνική οικονομία. Πολύ γρήγορα μπορούν έργα που είναι σε εξέλιξη να συνεχίσουν».

Οι πρώην υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους και έκαναν απολογισμό του έργου τους. Ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην κυβέρνηση για το καλό της χώρας, ενώ ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος ξεκίνησε αποκαλώντας τον κ. Σταθάκη σύντροφο και αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για μείωση των τιμών, σημειώνοντας ωστόσο ότι το κύριο πρόβλημα ήταν η χαμηλή αγοραστική δύναμη των πολιτών και κατέληξε λέγοντας: «Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απέθανε».

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, επεσήμανε πως είχε άριστη συνεργασία και τακτική ενημέρωση για θέματα του υπουργείου με την απερχόμενη πολιτική ηγεσία.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σημείο καμπής. Έχει τεράστιες δυνατότητες ανάκαμψης και γρήγορης ανάκαμψης». 

«Πρέπει να αλλάξουμε τη σχέση με τους δανειστές, αλλιώς η δυναμική της ανάκαμψης θα πληγεί», συνέχισε. 

Προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του λεγόμενου ιδιωτικού χρέους.

Ανέφερε τους τρεις τομείς στους οποίους η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναπροσανατολίσει τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου που, όπως είπε, μέχρι τώρα ήταν η απορρύθμιση των αγορών, οι αποκρατικοποιήσεις και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα σημεία που θα υπάρχει συνέχεια στις πολιτικές του υπουργείου Ανάπτυξης:

  • Νέος αναπτυξιακός νόμος
  • ΕΣΠΑ
  • Απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων
  • Επαφές των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση
  • Ενίσχυση των διαδικασιών για τις νεόφυτες επιχειρήσεις
  • Ενίσχυση των εξαγωγών
  • Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων