Για απαξίωση των προξενικών λιμεναρχείων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι σε πολλά από αυτά δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, οφείλονται κοινόχρηστα αλλά και μισθοί τεσσάρων μηνών σε ναυτιλιακούς ακόλουθους . Ερώτηση για το θέμα των προξενικών λιμεναρχείων της Ελλάδας, κατέθεσαν σήμερα προς τους υπουργούς Θαλασσίων Υποθέσεων , Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών, ο βουλευτής Χίου και υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, ο βουλευτής Β΄ Αθήνας, Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής Λασιθίου και υπεύθυνος του τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους υπογραμμίζουν "ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σήμερα, τα δεκαοκτώ ανά τον κόσμο, ελληνικά προξενικά λιμεναρχεία, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης θεσμικής και επιχειρησιακής αποσταθεροποίησης του Λιμενικού Σώματος που προκλήθηκε από την πολιτική απόφαση κατάργησης του Υ.Ε.Ν".

Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς "άμεση επίλυση του θέματος," προκειμένου όπως τονίζουν "να σταματήσει η απαξίωση της χώρας στο εξωτερικό."