«Σε μία λογική έξω από τα όρια του στενού κορσέ των μνημονίων», θα πορευτεί η νέα κυβέρνηση σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο νέος υπουργός Εργασίας, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, πρόσθεσε πως ό,τι γίνει στο εξής θα είναι «στον αντίποδα των βασικών επιλογών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια».

«Για αυτό ο λαός μας όρισε σε αυτές τις θέσεις. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Θα κινηθούμε στον αντίποδα των μνημονιακών επιταγών και κατευθύνσεων, γιατί αυτό είναι επιλογή του λαού» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης.

O υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, επεσήμανε: «Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είναι μέσα στα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης». Υπογράμμισε ότι στις άμεσες προτεραιότητές του είναι τα μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης.

Αναλυτικά ο διάλογος

«Εχουμε συνείδηση του δύσκολου έργου που αναλαμβάνουμε. Δεν έχουμε εξαρτήσεις παρά μόνο τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από την εντολή του ελληνικού λαού. Το κράτος έχει συνέχεια. Οι πολιτικές δεν έχουν συνέχεια. Επιλέγονται. Οι δικές μας θα είναι στον αντίποδα των επιλογών που έγιναν.

Οι προθέσεις επηρεάζουν το αποτέλεσμα στην πολιτική. Εμείς θα κινηθούμε στον αντίποδα των πολιτικών που επέβαλε ο στενός κορσές των μνημονίων.

Δεσμευόμαστε για τα εξής:

Θα επιχειρήσουμε να αποκαταστήσουμε τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τις αρμοδιότητες του ΟΜΕΔ. Θα επαναφέρουμε τις προστατευτικές νομοθεσίες για τον θεσμό των απολύσεων.

Καταργείται η επιστράτευση. Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Θα εξετάσουμε το θέμα των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας που έχουν κλείσει.

Βασικός μας προσανατολισμός θα είναι η δημιουργία ενός διαφορετικού προτύπου για το υπουργείο Εργασίας το οποίο θα καλύπτει βασικές κοινωνικές ανάγκες».