«Η Γερμανία σέβεται τη δημοκρατική επιλογή των Ελλήνων» επεσήμανε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο κ. Γκάμπριελ απηύθυνε έκκληση προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση «να είναι δίκαιη απέναντι στους ανθρώπους της Γερμανίας και της Ευρώπης, οι οποίοι στάθηκαν αλληλέγγυοι τα τελευταία χρόνια».

«Στόχος μας θα πρέπει να είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά πρέπει να γίνει σεβαστή η αρχή της Δικαιοσύνης προς τον δικό μας πληθυσμό, προς τους ανθρώπους στη Γερμανία και την Ευρώπη», οι οποίοι έδειξαν αλληλεγγύη στους Έλληνες με τις βοήθειες από το 2010, δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ.

Ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ακόμη ότι, εάν η Ελλάδα δεν θέλει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δεν γίνεται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι αλλού. 

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό στους Γερμανούς και στις Γερμανίδες, δεν είναι δυνατόν» δήλωσε και διατύπωσε την εκτίμηση ότι η νέα κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να δει με νέα ματιά πολλά θέματα, όπως τη μάχη εναντίον της διαφθοράς.

«Ευχόμαστε να διεξαγάγουμε έναν δίκαιο διάλογο με τη νέα κυβέρνηση» κατέληξε.