Έκτακτο συνέδριο «επανεκκίνησης της ΝΔ» ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης που διαμήνυσε πως σε περίπτωση που προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα πρέπει να στηριχθεί.

«Η άποψή μου είναι ότι η ΝΔ πρέπει να βγει μπροστά και να πει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να είναι ο κ. Αβραμόπουλος υποψήφιος, πρώτοι εμείς λέμε "ναι"» είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και προσέθεσε:

«Δεν έχει ανάγκη τις ψήφους μας, αλλά δεν είναι ωραίο ένας Πρόεδρος που θα μπορούσε να βγει με 200 και πλέον ψήφους να βγει με λιγότερες. Η άποψή μου, λοιπόν, είναι ότι πρέπει να βγούμε μπροστά, αν έχει υπόψη του αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Βάζω τον εαυτό μου στη θέση Δήμα και λέω ότι θα αποχωρούσα, παρότι είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Πρέπει να βολευτεί και ο κ. Μηλιός, να πάει επίτροπος» πρόσθεσε.

Για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε:

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι απαιτείται ένα έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης του κόμματος και της παράταξης. Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν ανήκει στο "Δελφινάριο". Γνωρίζετε ποια είναι τα πρόσωπα που είναι στο "Δελφινάριο". Ρωτήστε τους. Αν θέλεις την ηγεσία, πρέπει να βγαίνεις μπροστά. Άμα θέλουν, όποιος θέλει να γίνει, ας βγει μπροστά. Τι περιμένουν, δηλαδή; Να τους ανοίξει άλλος τον δρόμο και να έλθουν ως Μεσσίες;».