Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα η πρώτη επίσημη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη διήρκησε δύο ώρες.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει σε μικρό χρονικό διάστημα να παραδώσει στους εταίρους τις προτάσεις της με σκοπό τη διευθέτηση του χρέους και την αλλαγή της πολιτικής του μνημονίου. 

Στο τραπέζι της σημερινής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, θα βρεθεί ο σχεδιασμός της ελληνικής αποστολής ενόψει της παρθενικής παρουσίας του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες. Στη σύσκεψη θα μετέχει και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη

Το πλαίσιο του σχεδιασμού εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα θέσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προκειμένου να χαράξουν τη στρατηγική του οικονομικού επιτελείου στο οποίο περιλαμβάνονται οι αναπληρωτές υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας

 

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιείται ενόψει της έλευσης του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς την Πέμπτη και του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλούμ την Παρασκευή.