Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Το πρώτο εσωτερικό πρόβλημά της αντιμετώπισε η κυβέρνηση Τσίπρα με τους υπουργούς να αγνοούν τις υποδείξεις του ίδιου του πρωθυπουργού να μην βιάζονται να κάνουν εξαγγελίες. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θορυβήθηκε από νωρίς χθες το πρωί ακούγοντας μέλη της κυβέρνησης να έχουν ξεχυθεί σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις για να προχωρήσουν σε δεσμεύσεις για αλλαγές στους τομείς τους. 

Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου επεχείρησε να κόψει την φόρα και τούς είπε: Να είστε προσεκτικοί με τις εξαγγελίες και τις δηλώσεις σας. Θα δώσω εγώ ο ίδιος το στίγμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με  τις προγραμματικές δηλώσεις". 

Φαίνεται όμως ότι οι παραινέσεις του έπεσαν στο κενό. Ακολούθησε σειρά εξαγγελιών από υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς που προκάλεσαν αναταράξεις ακόμη και στις αγορές

Η κατάσταση εξετράπη κι έτσι η σύσκεψη -οικονομικού υποτίθεται- περιεχομένου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε να λύσει το μέγα επικοινωνιακό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην κυβέρνηση από τις δεκάδες εξαγγελίες υψηλού κόστους. 

Ως εκ τούτου ο Γιάννης Δραγασάκης βγαίνοντας από το Μαξίμου προσπάθησε -όχι τυχαία- να σώσει την κατάσταση και να διορθώσει την εικόνα. Για πρώτη φορά αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έμεινε για πολλή ώρα έξω από το Μαξίμου για να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων-σαν να έδινε συνέντευξη- με στόχο να λειτουργήσει καθησυχαστικά προς τις αγορές και την Ευρώπη και να αποτρέψει τα χειρότερα.

Στο πλαίσιο αυτό ο συντονιστής του οικονομικού επιτελείου διαβεβαίωσε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει με διάλογο και όχι με τσαμπουκάδες, ενώ ο ίδιος ο κ. Δραγασάκης ουσιαστικά απέδωσε στην έλλειψη εμπειρίας των υπουργών το κλίμα που διαμορφώθηκε. Επανέλαβε αυτό που είχε πει το πρωί και ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, ότι δηλαδή δεν πάμε για ρήξη, ούτε για ολοκλήρωση της καταστροφής δείχνοντας μία διάθεση εξεύρεσης λύσης με τους δανειστές.