Νέα έκκληση στην ηγεσία της Συρίας να τερματίσει τη βία απηύθυνε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος συζήτησε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.
Με μεγάλη ανησυχία ακούσαμε τα σημερινά νέα, πάλι χρήση βίας εναντίον των πολιτών, ανέφερε ο κ. Δρούτσας και τόνισε:"Απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση προς την ηγεσία της Συρίας να δώσει ένα τέλος στη βία και να σεβαστεί τις επιθυμίες που εκφράζει ο λαός της χώρας για μεταρρυθμίσεις".

Αναφορικά με τη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη θέση της Ελλάδος ότι είναι επιτακτική ανάγκη για σοβαρές προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής λύσης.

 Εξάλλου, ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι καταδικάζει με τον με τον πιο απόλυτο τρόπο την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Μαρόκο και κάθε μορφή βίας. "Διαβεβαιώνω το Μαρόκο και το λαό του, ότι η Ελλάδα είναι δίπλα τους με αλληλεγγύη", πρόσθεσε.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία του Κύπριου συναδέλφου του Μάρκου Κυπριανού για την άτυπη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Μεσογειακών χωρών , η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεμεσό για συζήτηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.