Κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως «κάθε φορά που ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το στόμα του, ο ελληνικός λαός χάνει εκατομμύρια, ανέφερε χαρακτηριστικά, και έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αθηνών».

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είναι χρέος μας, χωρίς να μπούμε στην λογική της εσωστρέφειας να κάνουμε συζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος. Είμαστε ένα κόμμα ηλικιωμένων και πρέπει να διεισδύσουμε πιο πολύ στις παραγωγικές ηλικίες, προσθεσε.

«Η κοινωνία έστειλε τα μηνύματά της και μέσα από τη σειρά των βουλευτών. Οι μεταρρυθμίσεις επιβραβεύονται από τη σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών. Εμείς από το καλοκαίρι και μετά χάσαμε τη μεταρρυθμιστική μας ορμή και αυτό συνέβαλε στο αποτέλεσμα των εκλογών», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση αυτή έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν ερμηνεύτηκε σωστά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ο ανασχηματισμός που έγινε δεν κινήθηκε στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης του μεταρρυθμιστικού έργου».

Ακόμη είπε ότι την Τετάρτη ενημέρωσε τον Γιώργο Κατρούγκαλο και για τις μνημονιακές υποχρεώσεις, «αλλά πρωτίστως για μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει, που αν υπάρχει καλή διάθεση μπορεί να υπάρχει θεσμική συνέχεια στο Υπουργείο».