Επιμελεια: Αναστασία Γαλάνη

Στο πρωτοσέλιδό της η The Times του Λονδίνου φιλοξενούν ένα δημοσίευμα «κόλαφο» για την τακτική της Γερμανίας στην Ευρωζώνη όπου αναπτύσσονται θέσεις κεντρικού τραπεζίτη υπέρ της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, με τίτλο «Ο κεντρικός τραπεζίτης της Βρετανίας καταδικάζει τη γερμανική λιτότητα» το κεντρικό θέμα της εφημερίδας «ξεγυμνώνει» την πολιτική της Μέρκελ στην Ευρώπη κατηγορώντας την εμμέσως ως υπαίτια της ευρωπαικής κρίσης.

«Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας άρχισε μία άνευ προηγουμένου επίθεση χθες το βράδυ για τη λιτότητα που επιβάλει η Γερμανία, προειδοποιώντας ότι η αποτυχία των πλούσιων κρατών να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες της Ευρωζώνης παγίδευσε την Ένωση σε μια... άλλη χαμένη δεκαετία.

Ο τραπεζίτης, Mark Carney, με αυτές τις δηλώσεις έκανε μια σκληρή κρούση στο Βερολίνο για να δώσει η Γερμανία χώρο στις ελληνικές απαιτήσεις για χαλάρωση της λιτότητας, ενώ επέκρινε τις αποτυχίες των ευρωπαίων ηγετών.

Αν και δεν αν ανέφερε την Άνγκελα Μέρκελ με το όνομά της, ωστόσο την φωτογράφισε, και έκανε λόγο για αυξανόμενη απογόητευση των ΗΠΑ και της Βρετανίας για την Γερμανία που εμποδίζει την ανάπτυξη στην Ε.Ε.» γράφει το δημοσίευμα.

Και πρόσθετει: «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και να ξεφύγει από την παγίδα του χρέους της».