Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί από μια δήλωση του νέου γενικού γραμματέα κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά σχετικά με τις συντάξεις

Μιλώντας στο Mega ο κ. Ρωμανιάς ειπε πως «τον Γενάρη και τον Φλεβάρη θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις. Από το Μάρτιο θα είναι σφιχτά για τις συντάξεις». 


Όσο και αν στη συνέχεια προσπάθησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός λέγοντας πως «δεν έχω μιλήσει βεβαίως με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα το κάνω φεύγοντας από εδώ. Θα βρούμε όμως λύση, θα το ρυθμίσουμε. 'Εχω καταγράψει 24 νέες πηγές χρηματοδότησης, πέραν της κρατικής», η είδηση προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις και ερωτήματα. .

Ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων παρενέβη για να διευκρινίσει πως δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα και πως έγινε παρανόηση των δηλώσεων. 

«Καμία ανησυχία να μην υπάρχει. Η νέα Κυβέρνηση και το Υπουργείο έχουν διασφαλίσει το κάθε ευρώ για κάθε σύνταξη για όλους τους μήνες για όλα τα χρόνια. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες. Θα τα λύνουμε τα όποια προβλήματα. Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες τι θα κάνουμε. Ηρθαμε να διασφαλίσουμε τις συντάξεις και να τις στηρίξουμε. Ιερή αγελάδα οι συντάξεις για εμάς, όχι όπως της λεηλάτησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Βασικές δεσμεύσεις μας είναι η αύξηση του μισθού και η 13η σύνταξη, να ανακουφιστούν οι συνταξιούχοι», είπε ο κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος λέγοντας: πως «η νέα κυβέρνηση έχει διασφαλίσει μέχρι το τελευταίο ευρώ της σύνταξης του κάθε συνταξιούχοι και το Μάρτη και για τον Απρίλη και για τον Δεκέμβρη και για τις επόμενες χρονιές. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες. Ο κ. Ρωμανιάς προφανώς ήθελε να πει ότι τα όποια προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στο μέλλον θα λύνονται».