Στη Λευκωσία θα είναι το πρώτο ταξίδι του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση που του έγινε από τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαΐδη σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε προκειμένου να τον συγχαρεί ο δεύτερος  για την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί την  Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου  τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Υπουργού, Ελευθέριο Καραγιάννη. 

Επίσης, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν - Ιβ Λε Ντριάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τραγικό συμβάν στην Ισπανία, όπου έχασαν τη ζωή τους και Γάλλοι στρατιωτικοί. 

Συζήτησαν επί μακρόν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα θέματα που αφορούν τις χώρες της νοτίου Ευρώπης. Ο γάλλος υπουργός Άμυνας απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Καμμένο να επισκεφθεί το Παρίσι. Η ημερομηνία θα καθορισθεί δια της διπλωματικής οδού.